Nyhetsarkiv 2009
Ekowebs marknadsseminarium: Svensk ekomarknad ökade 36 procent 2008
När Ekoweb presenterade sin sammanställning av den svenska ekologiska livsmedelsförsäljningen 2008, stod det klart att försäljningen ökat med 36 procent. Värdet har ökat från 4,5 miljarder 2007 till cirka 6,1 miljarder. -Vi vill ge marknaden en tidig bild av försäljningen 2008 samt en tidig prognos för 2009. Det tror vi är nödvändigt för företagen i branschen, säger Cecilia Ryegård som är redaktör för Ekoweb.
Läs mer »
torsdag 05 februari 2009
Världsmarknaden för ekologisk mat och dryck fortsätter att öka
Läs mer »
torsdag 05 februari 2009
Everfresh ökade försäljningen med 30 procent
Läs mer »
torsdag 05 februari 2009
Kung Markatta: nu både ekologisk och klimatneutral
Läs mer »
onsdag 04 februari 2009
Snart dags för BioFach: Svensk mötesplats i Exportrådets monter
Läs mer »
onsdag 04 februari 2009
15 procent norsk ekoareal år 2015
Läs mer »
tisdag 03 februari 2009
Ekologisk öl från Falcon
Läs mer »
tisdag 03 februari 2009
Alla Coops butiker nu KRAV-märkta
Läs mer »
måndag 02 februari 2009
Ekologiskt ökade 36 procent 2008
Läs mer »
torsdag 29 januari 2009
Skånemejerier ökade invägningen med 17 procent
Läs mer »
torsdag 29 januari 2009
Premiär för Ekowebs marknadseminarium!
Läs mer »
onsdag 28 januari 2009
BergendahlsGruppen dubblerade ekoförsäljningen 2008
Läs mer »
tisdag 27 januari 2009
Ny ekologisk dagligvaruhandel i Stockholm: Hermans ekohandel
Läs mer »
måndag 26 januari 2009
Ny undersökning: lyxkonsumenten vill ha mer ekologiskt
Läs mer »
fredag 23 januari 2009
Ica ökade ekoförsäljningen med 50 procent 2008
Läs mer »
torsdag 22 januari 2009
Arla ökade 13 procent på ekoråvara 2008
Läs mer »
torsdag 22 januari 2009
Axfood ökade 63 procent 2008
Läs mer »
onsdag 21 januari 2009
Arla sänker mjölkpriset- även för ekoproducenter
Läs mer »
onsdag 21 januari 2009
Planet Organic utökar i London
Läs mer »
tisdag 20 januari 2009
Sveriges största musselodlare KRAV-märker odlingen
Läs mer »
tisdag 20 januari 2009
Ekologiskt hårdvaluta på Lyxkrogen
Det senaste året har något som närmast kan beskrivas som en revolution skett när det gäller lyxrestaurangernas syn på ekologiska produkter. Att kunna erbjuda ekologiska och gärna närproducerade råvaror på menyn har blivit ett viktigt försäljningsargument. –Detta är de enskilt starkaste trenderna som råder just nu inom restaurangvärlden, säger Jonas Martinsson, delägare i Werners GourmetService.
Läs mer »
tisdag 20 januari 2009
Ekotillägget ökar när Skånemejerier sänker producentpriset
Läs mer »
måndag 19 januari 2009
Skolmat på menyn på Interfood
Läs mer »
fredag 16 januari 2009
Efter succé - fler färdigrätter från Dafgårds
Läs mer »
torsdag 15 januari 2009
Tolv svenska utställare på årets BioFach
Läs mer »
torsdag 15 januari 2009
Scan utökar det ekologiska storkökssortimentet
Läs mer »
onsdag 14 januari 2009
Hall med textilier nyhet på årets BioFach
Läs mer »
onsdag 14 januari 2009
IFOAM presenterar jordbruksstatistik på nätet
Läs mer »
tisdag 13 januari 2009
Prins Charles premierar ekologisk skolmat
Läs mer »
tisdag 13 januari 2009
Dansk ekomarknad fördubblas inom fyra år
Läs mer »
måndag 12 januari 2009
ZMP – en källa till ekovisdom
Läs mer »
fredag 09 januari 2009
Prognos 2009 för Saltå Kvarn: försäljningsökning med 35 procent
Läs mer »
torsdag 08 januari 2009
Tyskland: Ingen försäljningsökning i eko-Specialbutikerna
Läs mer »
torsdag 08 januari 2009
Arlas ekologiska standardmjölk tillbaka
Läs mer »
onsdag 07 januari 2009
Tyskland: avvaktande spannmålshandel
Läs mer »
måndag 05 januari 2009
Saltå Kvarn ökade 35 procent 2008
Läs mer »
fredag 02 januari 2009