Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop ökade försäljningen fem procent

Coops försäljning av ekologiska produkter ökade med fem procent under 2005, det kan man läsa i Coops miljörapport som presenteras för 19:e året i rad. Bland annat har Coops kunder köpt nästan en miljon kg ekologiska morötter och 7 170 000 kg ekologiska ägg. Försäljningen av ekologiska ägg ökade med 11 procent, mjölkförsäljningen ökade 6 procent och ekologiskt frukt och grönt ökade 3 procent. Däremot sjönk brödförsäljningen med 37 procent, vilket främst beror på den dåliga tillgången. Även köttförsäljningen minskade, med 7 procent. I rapporten kan man också läsa om de positiva miljöeffekter som vunnits genom försäljningen av de ekologiska livsmedlen. Coops miljörapport, ”Du har bara en kropp och det finns bara en jord” finns att ladda ner från Coops hemsida, www.coop.se.

2006-09-04