Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svårt att hitta ekologiskt kött i butikerna

Konsumenter som vill handla ekologisk mat har svårt att hitta det ekologiska köttet i matbutikerna. Över 60 procent av de tillfrågade har svårt att hitta ekologiskt kött i den butik som de brukar handla i enligt en konsumentundersökning som Ekokött har låtit göra. Hos de stora matkedjorna är man medvetna om problemet och därför gör nu Ica, Coop och Axfood en gemensam satsning tillsammans med Ekokött och Scan för att göra det ekologiska köttet mer tillgängligt. I undersökningen fick en konsumentpanel bestående av 350 personer svara på frågor kring ekologiskt kött. På frågan hur ofta man äter ekologiskt kött svarar 37 procent att de äter ekologiskt kött varje månad till flera gånger i veckan. På frågan om det är lätt att hitta ekologiska produkter i butiken svarar över 60 procent att det är svårt eller delvis svårt.

2006-08-03