Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-explosion hos Everfresh –Ökar 160 miljoner kr

Försäljningen av ekologisk frukt & grönsaker ökar kraftigt för grossitsfirman Everfresh group i Helsingborg. Under år 2005 sålde Everfresh ekologiska varor för 27 miljoner kronor och 2006 beräknas denna försäljning att landa kring 190 miljoner kronor. Idag står försäljningen av KRAV-godkänd frukt & grönsaker för drygt 4 procent av den totala försäljningen. Cirka 60 procent av råvarorna importeras resten köps in av svenska producenter. Den största anledningen till ökningen är att man fått Coop som kund. -Den ökade försäljningen av ekologisk frukt & grönsaker gör att vi kraftigt kan utöka det ekologiska sortimentet. 2005 salufördes cirka 30 olika ekologiska artiklar och detta beräknas öka till 85 artiklar i år, vilket kommer alla våra kunder tillgodo dvs. cirka 750 butiker runt om i landet. Vi har också en trend där kunderna önskar köpa mer av det ekologiska i lösvikt, vilket vi ser som positivt, säger Jörgen Steen inköpschef för Everfresh.

2006-08-29