Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dubblerad försäljning hos Everfresh om fem år

Försäljningen av ekologisk frukt & grönsaker ökar kraftigt för grossitsfirman Everfresh i Helsingborg. Idag står försäljningen av KRAV-godkänd frukt & grönsaker för drygt 4 procent av den totala försäljningen. 2006 beräknar Everfresh att sälja KRAV-godkända frukt & grönsaker för cirka 190 miljoner kronor mot 27 miljoner kr under 2005. - Vår försäljning av ekologisk frukt & grönt har exploderat i år. Anledningen är att vi lyckades knyta till oss Coop Sverige som ny kund sedan årsskiftet. Den ekologiska delen står idag för drygt 4 procent av vår totala försäljning och vi ser att den stadigt ökar. Jag skulle inte bli förvånad om vi har dubblat den ekologiska försäljningen om fem år med de kundsignaler vi har idag, säger Jörgen Steen, inköpschef för Everfresh.

2006-08-17