Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Problem med eko-sallad hos Swedeponic

Swedeponic är företaget som odlar ekologiska färska kryddor och örter i Sverige, Holland, Belgien, Tyskland, England och Polen. Företaget ägs till 80 procent av Göteborgsföretaget Santa Maria och Swedeponic är marknadsledande på området. Sedan 1998 är hela sortimentet av färska örter och kryddor ekologiskt. Under 2005 omsatte Swedeponic 75 miljoner kr i Sverige, varav den ekologiska delen står för 80 procent. I år beräknas försäljningen öka till cirka 85 miljoner i Sverige. -Vi testade ifjol att även producera KRAV-godkänd sallad, men fick för ojämn produktion. Vi har nu satsat mycket energi på att lösa detta och vi hoppas att få igång produktionen i början av nästa år igen. Att odla ekologiskt är svårt och det uppkommer hela tiden nya utmaningar som man måste lösa, säger Swedeponic´s platschefen Göran Grönlund.

2006-08-31