Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-försäljningen rasar för Saba

Försäljningen av ekologisk frukt & grönsaker rasar för grossitsfirman Saba i Helsingborg. Anledningen är att Saba förlorade kontraktet med Coop Sverige vid årsskiftet, ett kontrakt med ett totalt värde på cirka 1,4 miljarder kronor och där den ekologiska försäljningen värderades till cirka 130 - 140 miljoner kronor. Med anledning av detta har Saba tvingats omstrukturera sig och därmed också avskeda en hel del personal - Våren har varit tuff för oss och detta innebär en hel del för vårt ekologiska sortiment. Ifjol sålde KRAV-godkänd frukt & grönsaker för drygt 187 miljoner kronor, en försäljning som kommer att minska kraftigt i år i och med att vi tappat Coop som kund. På de kunder som vi har kvar ser vi dock att försäljningen av ekologiska produkter är stabil, kanske något ökande, säger Anna-Karin Johansson, ekologisk samordnare och affärsutvecklare på Saba.

2006-08-22