Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nya produkter hos Grangärde Musteri

Den ekologiska försäljningen ökade med 25 procent under årets fem första månader hos Grangärde Musteri i Ludvika. -En effekt av att det ekologiska sortimentet går så bra blir att vi satsat på produktutveckling och utökar sortimentet. Vi lanserar en osötad ekologisk stilldrink gjord på fruktkoncentrat. Den kommer att tillverkas i tre smaker: apelsin, svarta vinbär och äpple, säger Tomas Tillman som äger Grangärde Musteri. Runt 70 procent av produktionen är ekologisk hos Grangärde Musteri, bland annat tillverkar man hela försäljningen av ekologisk svart vinbärs- och jordgubbssaft under ICA´s egna varumärke. Totalt har man har ca 20 ekologiska produkter i sortimentet. Under 2005 omsatte eko-försäljningen ca 15 miljoner kr.

2006-08-25