Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Grangärde Musteri ökar 25 procent

Under årets fem första månader ökade Grangärde Musteri sin försäljning av ekologiska produkter med 25 procent. -Ökningen är lika stor rakt över eko-sortimentet. Exportmarknaden är het och vi har kommit igång bra i Tyskland och England och där ser vi en stor potential. Vi kommer att produktutveckla inom det ekologiska sortimentet och lanserar flera nya produkter under året, säger Tomas Tillman som äger Grangärde Musteri. Runt 70 procent av produktionen är ekologisk hos Grangärde Musteri, bland annat tillverkar man hela försäljningen av ekologisk svart vinbärs- och jordgubbssaft under ICA´s egna varumärke. Totalt har man ca 20 ekologiska produkter i sortimentet. Under 2005 omsatte eko-försäljningen ca 15 miljoner kr.

2006-09-06