Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt vin ökar mest på Systembolaget

Under årets fyra första månader ökade Systembolagets försäljning med ca 10 procent av ekologiska alkoholhaltiga drycker. Mest ökade försäljningen av det röda vinet. Från att ha haft en försäljningsandel av 1 procent av den totala försäljningen av rött vin gick försäljningen av det ekologiska röda vinet upp till 1,32 procent. Även det vita eko-vinet ökar. Försäljningen av ekologiskt öl och sprit minskar däremot, liksom hela försäljningen hos Systembolaget. Om trenden håller i sig kommer försäljningen av det ekologiska röda vinet att öka 30 procent och det vita vinet 24 procent medan ekologisk öl och sprit backar 15 respektive 35 procent enligt Ekowebs beräkningar. Möjligen kan den ekologiska ölförsäljningen återhämta sig under sommaren, då det av tradition säljs mycket öl. Ekowebs beräkningarna visar att Systembolagets totala försäljning minskar med 8 procent under 2006.

2006-08-10