Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko ökade 10 procent på Systembolaget

Under de fyra första månaderna ökade Systembolagets försäljning av ekologiska alkoholhaltiga drycker med 10 procent jämfört med föregående år. Det motsvarar ca 12500 liter i ökad försäljning per månad. Den ekologiska försäljningsandelen har också ökat från att ha varit 0,44 procent av försäljningen till 0,52 procent. -Vårt mål är att den ekologiska försäljningen skall stå för 1 procent av den totala försäljningen. Intresset ökar, kvalité och priser har förbättrats enormt, däremot är tillgången ett problem, i alla fall när det gäller ekologiskt vin, säger Sara Engstrand som är kategorichef på Systembolaget. Den totala försäljningen hos Systembolaget har minskat med drygt 2 miljoner liter per månad under årets fyra första månader.

2006-08-30