Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Biofer och Vinass säkrar kvalitet och kvantitet

Försäljningen av växtnäring ökar igen för Lantmännenägda Gyllebo gödning. Storsäljarna för Gyllebo Gödning är 7-9-0 och Vinass. Lite sämre har det gått för de pelleterade gödselprodukterna. Under hösten räknar Gyllebo gödning med att lansera en ny gödselprodukt och i år genomförs ett antal fältförsök med Vinass där främst appliceringstidpunkt och spridningsteknik testas. – Försäljningen av Biofer 7-9-0 och Vinass har gått mycket bra i år. Vinassen har sålt slut och försäljningen har även ökat på Biofer 7-9-0. Dessa båda produkter är nu välkända på marknaden samt mycket prisvärda. Att det gödslas mer ser jag som en positiv tro bland de ekologiska växtodlarna. Vi har även lyckats att få Biofer godkänt i Finland och första lasset med Biofer 7-9-0 har redan skeppats iväg, säger Pär-Johan Lööf, VD Gyllebo Gödning.

2006-08-28