Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Reviderad eko-slakt hos Swedish Meats?

Slakterikoncernen Swedish Meats står för mer än 90 procent av den ekologiska slakten och försäljningen av ekologiska kött- och charkprodukter i Sverige. Under 2005 sålde företaget ekologiskt kött för 94 miljoner kr. I konsumentledet beräknas värdet till ca 235 miljoner kr. Den totala omsättningen för Swedish Meats slutade på 8,7 miljarder under 2005 och den ekologiska försäljningen står för 1 procent av försäljningen. Just nu slåss man med lönsamhetsproblem inom alla led i produktionen och det kommer sannolikt att innebära förändringar även för ekologin. -Den ekologiska affären är inte lönsam för Swedish Meats idag men företaget har lönsamhetsproblem även på det konventionella området. Just nu ses alla områden över för att öka lönsamheten. För den ekologiska produktionen kommer det sannolikt att innebära reviderade slaktmål och slaktplaner. Dessa skall vara klara i slutet av april säger Åke Modig, nytillträdd VD för Swedish Meats.

2006-04-03