Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arla vill öka eko-mjölken med 20 miljoner kg

Arla kommer att behöva öka invägningen med 20 miljoner kilo eko-mjölk för att kunna möta försäljningen framöver. Volymen motsvarar ca 40 medelstora besättningar och 1500 hektar ekologisk spannmålsodling. Arla står för mer än 80 procent av den ekologiska mejeriförsäljningen. -Det ekologiska sortimentet står för försäljningsökningarna hos oss just nu. Hela sortimentet ökar i både försäljning och försäljningsandel. Undantaget är osten, där försäljningen minskar. Det beror nog på att prisskillnaden blir för stor och att det inte är rätt produkt. I övrigt kommer vi att satsa mycket på produktutveckling på det ekologiska sortimentet framöver och vi är i trängande behov av mer ekologisk mjölk, säger Ann Freudenthal som är ansvarig för Arlas ekologiska sortiment.

2006-03-23