Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Giertz vin tror på minst 60 procents eko-ökning

Sedan man började med ekologiskt vin hos vinimportören Giertz Vinimport i slutet av 2004 har man sett en explosionsartad utveckling på området. - Försäljningen ökar hela tiden och under december 2005 sålde vi dubbelt så mycket som under samma månad 2004, vilket är anmärkningsvärt eftersom nyheter nästan alltid säljer bättre än standardsortimentet hos Systembolaget. Vi räknar med att fortsätta öka under 2006 och hamna på en försäljning runt ca 80 000-100 000 liter per månad. Under 2005 var månadsförsäljningen drygt 50 000 liter eko-vin. Ekologiskt vin är en stark del av vår profil. Vi är den största leverantören av ekologiskt vin till Systembolaget, som också är vår enda kunden, säger Björn Wittmark som är Vice VD och produktchef hos Giertz vinimport. Gierz vinimport´s produkt Ecologica är den största eko-produkten hos systembolaget och bäst säljande argentinskt vin över huvud taget i Sverige. Ecologica står för en fjärdedel av Giertz sammanlagda försäljning och värdet uppgår till ca 40 miljoner kr i Systembolagets buriker.

2006-04-25