Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Två nya eko-yoghurtar hos Arla

Två nya ekologiska fruktyoghurtar i s k tetratopp-förpackning kommer lanseras av Arla under våren. Den nya produkten kommer finnas i två olika smaker. -Det ekologiska sortimentet går bra över lag och därför satsar vi på nya produkter. Vi introducerade även en ny A-fil med svartvinbärssmak under v 18. Vi ökade den ekologiska försäljningen med totalt 5 procent under 2005 och vi räknar med att eko-marknaden för mejeriprodukter kommer fortsätta öka framöver, säger Ann Freudenthal som är varumärkeschef för ekologiskt hos Arla. Mejeriprodukter är flaggskeppet i den svenska marknaden och mejeriprodukter står idag för cirka en tredjedel av all ekologisk försäljning i Sverige. Försäljningen av mejeriprodukter går bra överlag i Sverige.

2006-04-12