Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Servera satsar på eko på Gastro Nord

Marknadsledande restaurang- och storköksgrossisten Servera ser ett ökande intresse för ekologiska livsmedel. Därför kommer man under 2006 satsa på hälsa och ekologi. -Sannolikt kommer försäljningen att öka, Som en direkt följd av detta har företaget beslutat sig för att göra en stor satsning på ekologiskt i kombination med hälsa under branschmässan Gastro Nord i Stockholm i april. Exakt hur satsningen kommer se ut är ännu så länge hemligt men hela Serveras satsning på mässan kommer handla om just dessa två ämnen, säger Lars Berntsson som är Serveras inköpsdirektör. Servera har i dagsläget mellan 300 och 350 ekologiska artiklar i sortimentet. Den ekologiska delen av verksamheten är inte stor, ca 2-3 procent av omsättningen. Omräknat blir det drygt 130 miljoner av omsättningen 2005.

2006-03-30