Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Polarica hoppas BioFach ger mer export

Polarica var ett av de företag som var representerade på den ekologiska mässan BioFach i Nürnberg den 16-19 februari. Det Haparandabaserade företaget som har sju olika KRAV-märkta produkter med sig ner till Tyskland hoppas på att mässan skall ge möjlighet att utöka exporten av de KRAV-märkta bären. Redan idag exporterar man över hela Europa och ca hälften av den producerade KRAV-volymen om 1000 ton går på export. –Vi har varit med på BioFach flera år och det har varit ett ypperligt tillfälle att skapa nya kontakter för den ekologiska försäljningen. Vi var med i Svenska Exportrådets monter tillsammans med KRAV och EcoTrade. Uppslutningen har varit lite dålig från de svenska företagens sida. Jag förstår inte varför inte fler tar chansen att vara med när Exportrådet erbjuder de här möjligheterna. Är de svenska företagen lite slöa, eller kanske har de inte förstått hur stort ekologiskt börjar bli och är i främst Europa och USA, säger Thomas Niemi som är försäljningschef på Polarica.

2006-03-23