Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Annas ökar andelen KRAV i pepparkakorna

Annas pepparkakor har 20-talet recept på olika sorters pepparkakor. Ett av dessa recept är ekologiskt och KRAV-märkt. Tidigare var 76 procent av ingredienserna KRAV-godkända men nu har man ökat den andelen till 87 procent. Orsaken är att man gått över till att använda KRAV-margarin. Nu är det bara sirapen kvar som inte är KRAV-godkänd i receptet. -Så kommer det förbli, det blir för dyrt och för omständlig hantering om vi skulle använda KRAV-godkänd sirap. KRAV-produktionen innebär redan idag extra arbete eftersom vägningen av ingredienserna måste ske manuellt de fyra gånger per år som vi bakar KRAV-pepparkakor, säger Per Martinsson som är kvalitetsansvarig på företaget. Totalt bakar man 32 ton ekologiska pepparkakor om året vilket utgör ca 1 procent av den totala produktionen. Omsättningen stannade på 140 miljoner kr under 2005 och man har 36 anställda.

2006-04-24