Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stjärnägg räknar med minska KRAV-försäljning

Stärnäggsgruppen, som i och med sammanslagningen med Lokalpackarna i oktober 2005 är den största aktören på den svenska marknaden när det gäller KRAV-ägg, ökade försäljningen av KRAV-ägg med 5 procent under 2005. Fortsättningsvis räknar man inte med några ökningar. -Vi blir inte förvånade om försäljningen sjunker under 2006, vi räknar med att den minskar. De nya reglerna, först och främst att värphönan skall vara ekologiskt uppfödd från årsskiftet och senare kravet på 100 procent ekologiskt foder f o m 2008, kommer inte att gynna försäljningen. Vi räknar med att priset till konsument kommer öka minst 30 procent och vi tror att smärtgränsen är nådd eftersom KRAV-ägget redan idag är över kronan dyrare än det konventionella ägget i butikerna, säger KG Pettersson som är styrelseordförande i Stjärnäggsgruppen.

2006-04-06