Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kolonialvaror nästa för Laoag Handel AB

Grossistföretaget Laoag Handel i Enebyberg utanför Stockholm har till dags dato endast handlat med ekologiska viner under varumärket Dolce Vita. Nu har man planer på att ge sig in på ett ekologiskt kolonialsortiment med bland annat pasta, olja och tomatsås. Kunderna blir de största aktörerna på marknaden, ICA, Coop och Axfood, men dessutom planerar man att starta en webbutik. Företagets sortiment kommer vara renodlat ekologiskt. –Vi har haft en fantastisk utveckling för de ekologiska vinerna, där vi dubblerat försäljningen varje år sedan starten 2001. Jag tror mycket på en fortsatt utveckling av det ekologiska sortimentet, säger Martin Ljungström som äger familjeföretaget Laoag Handel AB. I år räknar man med att sälja ca 100 000 flaskor ekologiskt vin.

2006-03-29