Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Växande världsmarknad för eko-produkter

Världsmarknaden för ekologiska produkter växer, enligt det engelska marknadsundersöknings företaget Organic Monitor, med en 5 till 7 procent under 2004. Världsmarknaden för ekologiska produkter beräknas i år landa kring 180 miljarder kronor. Störst försäljningsökning av ekologiska produkter sker idag i USA och i EU växer marknaden med knappt 5 procent per år. Även höga tillväxtsiffror redovisas från Latin Amerika, Asien och Östeuropa men ökningen har där skett från förhållandevis små försäljningsvolymer. Den största marknaden för ekologiska produkter i EU hittar man i Tyskland. Tyskland försäljning av ekologiska produkter 2004 beräknas till 21 miljarder kronor, skriver Biofach i sitt senaste nyhetsbrev.

2004-12-20