Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danmark: Eko-mjölkpriset snart 6 kronor per liter

Arla höjer mjölkpriset igen i Danmark. Det är tredje gången detta år. Kommande månad passerar priset 4 danska kronor per kilo ekologisk mjölk högsta klass. Men priset stiger mer för de konventionella danska mjölkproducenterna.

Kommande månad höjs priset på den konventionella mjölkproducenterna 29,8 danska öre per kilo mjölk och den ekologiska mjölken med 22,3 danska öre kilo mjölk. Det innebär att Arla nu kommer betala 4,15 danska kronor per kilo för ekologisk mjölk. Det motsvarar 5,81 svenska kronor per kilo förstklassig mjölk.

Arla motiverar här att anledningen är att priserna på alla EU:s mejeriråvaror har fortsatt att stiga markant, drivet av konventionell mjölk och produkter baserade på konventionell mjölk, särskilt mozzarella och gul ost.

2022-05-11