Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Anita Falkenek slutar som vd på KRAV

KRAVs styrelse och Anita Falkenek är överens om att en ny vd bör ta vid efter det förändrings-arbete som nu har genomförts. Anita som tillträdde för fem år sedan, har haft ett tydligt uppdrag från styrelsen att utveckla organisationen i linje med styrelsens strategi. Därför har hon tillsammans med medarbetarna bedrivit ett omfattande förändringsarbete med fokus på ökat marknadsarbete, att KRAV ska ta mer plats i debatten och positionera KRAV som en ekologisk hållbarhetsmärkning.

Under fem år har Anita utvecklat och rustat organisationen, genom kraftig satsning på digitalisering, bättre ekonomisk styrning, kompetensväxling, utveckling av både medarbetarskap och ledarskap, ökad närvaro i debatten, nytt kommunikationsmanér och ett mer användarvänligt regelverk.

Styrelsen är mycket nöjd med den förflyttning och professionalisering som har åstadkommits och KRAV är idag väl rustat och en starkare organisation. Med dessa förändringar på plats är KRAVs styrelse och Anita överens om att det nu krävs någon som med full energi som kan ta detta vidare för att öka försäljningen av KRAV-märkt.

Styrelsen inleder nu rekryteringsprocessen med målet att en ny vd ska kunna tillträda efter sommaren. Anita lämnar sin tjänst den 15 april och KRAVs vice vd Cecilia Lenbäck tillträder då som tillförordnad vd fram till att en ny vd tillträder.

2022-01-12