Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

23 procent eko inom offentlig sektor


Mer än hälften av kommunerna och landstingen har nått det nationella målet för den offentliga konsumtionen, som ligger på 25 procent, det visar det sig när Ekomatcentrum genomfört sin årliga sammanställnin av de offentliga aktörernas ekokonsumtion. Det nationella målet sattes av den förra rödgröna regeringen och var till en början tänkt att nås 2010. Den samlade nationella andelen för ekologiskt inom den offentliga konsumtionen ligger nu på 23 procent.

- Vi hoppas att målet på 25 procent ekologiskt nås under 2014. Vi har ju följt utvecklingen några år och det man ser är att hela gruppen av kommuner och landsting sakta flyttar sig uppåt på skalan och allt färre ligger kvar på en mycket liten, eller ingen ekokonsumtion, säger Eva Fröman, Ekomatcentrum.

2014-10-25