Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Allt ekokött svenskt

Under 2014 har LRF ett samarbete med bland annat ICA för att öka andelen svenskuppfött kött i handeln. När det gäller ekologiskt kött så är redan 100 procent av det färska kött som säljs både hos Axfood, Coop och ICA svenskt. Hos ICA har man uppmärksammat att ekologiskt och ursprung ofta hänger ihop för konsumenten.

- Ekokunden är mer benägen att handla svenskt. Ett mycket viktigt område för oss är det nära samarbete med LRF, som vi startat. Det handlar om att öka försäljningen av svenska produkter och satsningar på ett lokalt sortiment. Och det har varit väldigt lyckosamt. Vi vet att svenska uppfödningskrav är bättre än i andra länder, därför lyfter vi fram den svenska grisen. Försäljningen av svenskt griskött har ökat med närmare 10 procent sedan projektet startade. Och här spelar det ekologiska köttet en viktig roll. Eftersom det är svenskt. Det skyltas nu med både ekologiskt och svenskt, säger Per Strömberg, vd på ICA.


2014-10-08