Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk och närproducerad barnmat snart i din frysdisk


ChildFoodFactory är företaget som satsar på fryst barnmat för barn från 6 månader och 12 månader. Produkterna finns att köpa från vecka 37 hos ICA och kommer under hösten att lanseras på internettjänsten MatHem. Alla ingredienser är ekologiska. Child Food Factorys målsättning är också att alla ingredienser, så långt det är möjligt, ska vara lokala och svenskproducerade. Efter ett test med 2000 levererade portioner under 2014 var marknadens respons positiv och därför satsar man nu vidare.

- Mitt mål under 2015 är att jobba via LRF, gårdsnära och få igång samarbeten med lokala leverantörer och gårdar. Målet är att öka tillväxten för ekobönder, det är en värdegrund som finns inbyggd i affärsidén. Vi jobbar med grönsaker som är odlingsbara från Luleå till Skåne. Vår tanke är att utveckla odlingen tillsammans med lantbrukarna så att man vågar satsa och även odla lite annorlunda och nya sorter, säger Catharina Sundqvist, som är vd för och idékläckare till ChildFoodFactory.

Leverantörer som man jobbar med i dagsläget är till exempel Magnihill, Kronfågel/Bosarp och man hoppas även få igång ett samarbete med Scan.

- Det har även visat intresse från andra länder och en Europalansering är förhoppningen under 2015, avslutar Catharina

2014-10-03