Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ica ökar 52 procent första halvåret


Ekologiskt fortsätter att slå rekord i Sverige. I dag kom ICA:s halvårsrapport och den visar att försäljningen av ekologiska livsmedel ökar med hela 52 procent. Försäljningen ökade ännu mer under andra kvartalet än under dDet betyder att ICA under första halvåret sålde ekologiska livsmedel för 1,6 miljarder kronor.et första. Siffran för andra kvartalet ligger på en ökning på 62 procent, jämfört med 42 procent för första kvartalet.

I Svenska Dagbladets nätupplaga lyfter ICA:s vd Per Strömberg två trender som är tongivande just nu: Dels den ekologiska försäljningen, dels samarbetet med LRF som skapar uppsving kring "det svenska" – där kött från svenska grisar nu är det som gäller.

Ekowebs kommentar: Ica är Sveriges största försäljningskanal när det gäller ekologiska livsmedel. Med en marknadsandel på drygt en fjärdedel av den totala ekoförsäljning (Ekowebs Marknadsrapport 2013/2014) så har utvecklingen för ICA:s ekologiska försäljning stor påverkan på hela den svenska ekomarknaden. Halvårsresultatet är därför en oerhört viktig signal för hela marknaden för ekologiska livsmedel om vad som attraherar svenska konsumenter.


2014-08-20