Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt går bra i USA


Det är inte bara i Sverige som troligen den ekologiska försäljningen slår nya rekord under 2014. Från USA rapporteras en försäljningsökning på tvåsiffriga procenttal för ekologiska produkter så här långt. Det är främst den heta GMO-debatten som anges som skäl till det ökande intresset hos de amerikanska konsumenterna för att handla ekologiskt.

- Under 2013 ökade ekoförsäljningen med 12 procent, och i år ser det också riktigt bra ut. Det finns en växande motvilja mot GMO som påverkar den ekologiska försäljningen positivt, framför allt i vissa delstater, där även en märkning av GMO-fria produkter införts. Den märkningen är definitivt en tillgång för ekologiska produkter, säger Laura Batcha, vd för den amerikanska organisationen OTA, Organic Trade Association.


En av de märkningar för GMO-fria
livsmedel som finns på den
amerikanska marknaden.

 

2014-08-28