Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Försäljningen av dansk ekomjölk stiger


Den danska ekoförsäljningen ökade med 7,6 procent under 2013, enligt alldeles färska siffror från Danmarks Statistik. Omkring 30 procent av all mjölk som säljs i Danmark är ekologisk, motsvarande siffra i Sverige ligger på strax över 10 procent. Statistiken visar att den ekologiska mjölkförsäljningen ökade med 4 procent under 2013 och den ekologiska försäljningen hos Arla, Thise och Naturmaelk visar på fortsatta ökningar under inledningen av 2014, enligt Organic Denmark.

- Vi ser en växande efterfrågan på den ekologiska mjölken och signalen från våra kunder är tydlig, att de kommer att fotsätta vilja ha mer ekologisk mjölk, säger Nelly Riggelsen, marknadschef hos det ekologiska mejeriet Naturmaelk, som registrerar en ökning av den ekologiska mjölkförsäljningen med 10 procent under första kvartalet 2014, jämfört med samma period under 2013.

2014-06-01