Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Landshövdingen KRAV-certifierar


Som första landshövding i Sverige klimatcertifierar Kristina Alsér köket på residenset i Växjö. Residenset serverar mellan 4000 och 5000 gäster per år. Köket börjar på den lägsta certifieringsnivån, vilket betyder att minst 15 procent av livsmedlen ska vara KRAV-märkta.

- Jag är nyfiken på vem som hakar på. Det är klart att det är lite extra kul att vara först, men drivkraften är att vara en god förebild. KRAV-certifieringen av köket är en del av visionen att Kronobergs län ska bli Europas grönaste region år 2030. Att servera närproducerat, ekologiskt och KRAV-märkt är ett av våra bidrag till att uppnå den visionen. Signalvärdet med certifieringen är viktigt, vårt uppdrag är att förverkliga regeringens politik och se till att de nationella målen får genomslag på regional nivå. Och det är klart att vi måste föregå med gott exempel – här spelar maten – den närproducerade, den ekologiska och den KRAV-märkta – en viktig roll när det gäller att uppnå miljö- energi- och klimatmålen, säger Kristina Alsér.

Bild: DKJ

 

2011-11-15