Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arla, Gothia Redskap och Emil Olsson AB nominerade i klassen årets Ekoföretag


Nu är nomineringsarbetet klart i kategorin ”Årets Ekoföretag”, ett pris som delas ut i samband med att Ekoweb genomför sitt marknadsseminarium och Ekogalan den 26 januari på Grand Hotel i Stockholm. En strid ström av förslag har kommit in till juryn, som slutligen enats om att lyfta fram tre kandidater till priset. De nominerade är: Arla Foods, Emil Olsson AB och Gothia Redskap.

- Vi har valt ut dessa tre, som vi tycker var och en står för extraordinära insatser på sina respektive områden. De är samtliga föregångare, innovatörer och goda förebilder, något som varit viktigt för oss på SMA Mineral att lyfta fram i det här priset och något som vi vill hjälpa till att belysa i hela ekobranschen. Som ett innovativt företag inser SMA Mineral vikten av att motivera och stötta för att driva utvecklingen inom våra kundsegment, säger Anders Andersson som är delaktig i juryarbetet från SMA Mineral och är ansvarig för företagets försäljning av jordbrukskalk.

Anmäl dig till Ekowebs Marknadsseminarium och Ekogalan nu!
Länk till inbjudan, här>>

Presentation av nomineringarna:

Arla Foods: Som branschens viktigaste lokomotiv under 20 års tid och mest betydande faktor för den ekologiska marknadens utveckling och framgång, både i backspegel och framtid. En strid ström av innovativa, läckra produktlanseringar och marknadsföringskampanjer har gjort Arla till världsledande inom ekologiskt mejeri. Företagets målsättning om dubblerad ekoproduktion år 2020 är ett av branschens mest drivande statement.

Gothia Redskap: System Cameleon har inneburit en revolution inom tekniken för ekologisk odling och Gothia Redskap står för nytänkande i världsklass. Lars Askling har med egna medel drivit utvecklingen helt från grunden till en högt specialiserad och mycket tekniskt avancerad maskin med hög kapacitet. Maskinen har framtagits med ekologisk odling i fokus men kommer även att kunna driva utvecklingen för en miljönytta inom konventionell odling.

Emil Olsson AB: Emil är den födde entreprenören som ständigt tar nya steg i sitt företagande. Förutom ett av landets största ekojordbruk med 1000 hektar spannmålsodling har han på kort tid även blivit en av landets ledande aktörer på ekologisk gödning genom företaget Ekoväx. Det senaste resultatet av Emils entreprenörsanda är landets första samlade dag för ekologiska jordbruksproducenter under Slätte Ekodag med maskindemonstrationer, fältförsök, utställningar och föreläsningar. Emil har genom ständigt företagsfokus och engagemang fört utvecklingen inom ekologisk jordbruksproduktion framåt.

2011-12-22