Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Axfood satsar på ekomjölken


Från mitten av nästa vecka kommer den att finnas i Willys och Hemköps butiker, Axfoods nya ekologiska mjölk. Den kommer att tillverkas under varumärket Garant Ekologiska varor och finnas i varianterna lätt, mellan och standard.

- Försäljningen för ekologisk mjölk har sjunkigt och vi kände att vi ville göra något för att få fart på försäljningen. Den nya mjölken kommer inte att vara mycket dyrare än den konventionella mjölken, vilket gör att vi hoppas att nya kunder väljer ekologisk mjölk, säger Ingmar Kroon som är presschef hos Axfood.

Garant Ekologisk mjölk kommer att tillverkas av Falköpings Mejeri.

- Det finns gott om ekologisk mjölkråvara just nu. Därför har den här möjligheten öppnats för oss. Vi kommer att ha kvar våra andra varumärken med ekologisk mjölk också. Varumärken som till exempel Sju Gårdar har ytterligare mervärden att erbjuda, säger Ingmar Kroon.

2011-11-09