Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoweb på Dagligvarugalan


Den 15 september genomfördes årets höjdpunkt inom dagligvaruhandel, branschens egen gala där insatser och idéer lyfts fram för att inspirera till vidare utveckling inom handeln. Galan ägde rum i Stockholms nyaste och mest spektakulära och omskrivna byggnad, Stockholm Waterfront.

Prisutdelning genomfördes i tolv kategorier, varav Årets Miljöpris var det ena. Ekoweb:s Cecilia Ryegård har suttit i juryn för priset och agerade även prisutdelare. De nominerade var Maxi Ica Stormarknad (Motala), Ica Nära Björkö (Bohus Björkö) eller Dibb (Göteborg). Vinnare i kategorin blev Maxi Ica Stormarknad som på ett aktivt och innovativt sätt arbetet för att minska matsvinnet.

- Det är en ära och samtidigt en fantastisk möjlighet att få vara med och lyfta fram det goda miljöarbete som görs på många håll i strålkastarljuset. Det har varit många och långa diskussioner i jurygruppen och vi hade en stor mängd mycket bra nomineringar i grundurvalet. Att enas om tre nominerade och sedan utse vinnaren var svårt. Men vi kunde slutligen enas om att vinnaren har tagit tag i ett mycket aktuellt problem på ett föredömligt sätt. säger Cecilia Ryegård.

2011-09-30