Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Finalen i Unga Ekokockar avgjord


I helgen avgjordes finalen i Unga Ekokockar i Växjö i samband med evenemanget MAT 2011, som arrangerades av bland andra LRF och Miljöresurs Linné. Förutom kocktävlingen så stod också bland annat seminarier och marknad med fokus på närproducerad, ekologisk och hållbar mat.

Förutsättningarna i finalen för kocktävlingen var vegetarisk förrätt, lammstek med ben till huvudrätt följt av svenskt äpple som rubrik på desserten. Sex lag som vaskats fram genom olika regionala deltävlingar deltog. Det vinnande teamet kom från Dackeskolan i Mjölby

Juryns ordförande var Carina Brydling och motiveringen för det vinnande bidraget löd: ”Ett laddat team med lagkänsla. Grym mise en place med tekniker som imponerar. Ett personligt och väl sammanhållet formspråk som visar lekfull elegans i säsongskänsla. En helhet som andas ekologi och en smakupplevelse där vi alla vill ha mer.”

2011-09-21