Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stor kampanj på ekovaror i Danmark under augusti


SuperBrugsen, en detaljhandelskedja i Danmark, kommer under vecka 32 att göra en stor, landsomfattande kampanj på ekologiska varor. Superbrugsen skapade den danska ekologiska boomen för 18 år sedan genom massiva prissänkningar och marknadsföringskampanjer på ekologiska varor och gör nu sitt bästa för att spä på den ytterligare.

Kampanjen genomförs i 260 butiker och omfattar bland annat prissänkningar med 20 procent på cirka 500 ekologiska varor. Under mottot som på svenska betyder ungefär ”Ekologiskt- Här, där och överallt” kommer kampanjen att pågå under hela augusti.

- Trots en generell återhållsamhet hos konsumeterna fortsätter intresset för ekologiskt att växa. Enbart under första halvåret i år har försäljningen ökat med 4 procent, säger Helle Mikkelsen, livsmedels- och nonfoodchef hos SuperBrugsen.

2011-09-22