Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nyhetsarkiv 2009


Ekowebs marknadsseminarium: Svensk ekomarknad ökade 36 procent 2008 När Ekoweb presenterade sin sammanställning av den svenska ekologiska livsmedelsförsäljningen 2008, stod det klart att försäljningen ökat med 36 procent. Värdet har ökat från 4,5 miljarder 2007 till cirka 6,1 miljarder. -Vi vill ge marknaden en tidig bild av försäljningen 2008 samt en tidig prognos för 2009. Det tror vi är nödvändigt för företagen i branschen, säger Cecilia Ryegård som är redaktör för Ekoweb. Läs mer » torsdag 05 februari 2009
 
Världsmarknaden för ekologisk mat och dryck fortsätter att öka Läs mer » torsdag 05 februari 2009
 
Everfresh ökade försäljningen med 30 procent Läs mer » torsdag 05 februari 2009
 
Kung Markatta: nu både ekologisk och klimatneutral Läs mer » onsdag 04 februari 2009
 
Snart dags för BioFach: Svensk mötesplats i Exportrådets monter Läs mer » onsdag 04 februari 2009
 
15 procent norsk ekoareal år 2015 Läs mer » tisdag 03 februari 2009
 
Ekologisk öl från Falcon Läs mer » tisdag 03 februari 2009
 
Alla Coops butiker nu KRAV-märkta Läs mer » måndag 02 februari 2009
 
Ekologiskt ökade 36 procent 2008 Läs mer » torsdag 29 januari 2009
 
Skånemejerier ökade invägningen med 17 procent Läs mer » torsdag 29 januari 2009
 
Premiär för Ekowebs marknadseminarium! Läs mer » onsdag 28 januari 2009
 
BergendahlsGruppen dubblerade ekoförsäljningen 2008 Läs mer » tisdag 27 januari 2009
 
Ny ekologisk dagligvaruhandel i Stockholm: Hermans ekohandel Läs mer » måndag 26 januari 2009
 
Ny undersökning: lyxkonsumenten vill ha mer ekologiskt Läs mer » fredag 23 januari 2009
 
Ica ökade ekoförsäljningen med 50 procent 2008 Läs mer » torsdag 22 januari 2009
 
Arla ökade 13 procent på ekoråvara 2008 Läs mer » torsdag 22 januari 2009
 
Axfood ökade 63 procent 2008 Läs mer » onsdag 21 januari 2009
 
Arla sänker mjölkpriset- även för ekoproducenter Läs mer » onsdag 21 januari 2009
 
Planet Organic utökar i London Läs mer » tisdag 20 januari 2009
 
Sveriges största musselodlare KRAV-märker odlingen Läs mer » tisdag 20 januari 2009
 
Ekologiskt hårdvaluta på Lyxkrogen Det senaste året har något som närmast kan beskrivas som en revolution skett när det gäller lyxrestaurangernas syn på ekologiska produkter. Att kunna erbjuda ekologiska och gärna närproducerade råvaror på menyn har blivit ett viktigt försäljningsargument. –Detta är de enskilt starkaste trenderna som råder just nu inom restaurangvärlden, säger Jonas Martinsson, delägare i Werners GourmetService. Läs mer » tisdag 20 januari 2009
 
Ekotillägget ökar när Skånemejerier sänker producentpriset Läs mer » måndag 19 januari 2009
 
Skolmat på menyn på Interfood Läs mer » fredag 16 januari 2009
 
Efter succé - fler färdigrätter från Dafgårds Läs mer » torsdag 15 januari 2009
 
Tolv svenska utställare på årets BioFach Läs mer » torsdag 15 januari 2009
 
Scan utökar det ekologiska storkökssortimentet Läs mer » onsdag 14 januari 2009
 
Hall med textilier nyhet på årets BioFach Läs mer » onsdag 14 januari 2009
 
IFOAM presenterar jordbruksstatistik på nätet Läs mer » tisdag 13 januari 2009
 
Prins Charles premierar ekologisk skolmat Läs mer » tisdag 13 januari 2009
 
Dansk ekomarknad fördubblas inom fyra år Läs mer » måndag 12 januari 2009
 
ZMP – en källa till ekovisdom Läs mer » fredag 09 januari 2009
 
Prognos 2009 för Saltå Kvarn: försäljningsökning med 35 procent Läs mer » torsdag 08 januari 2009
 
Tyskland: Ingen försäljningsökning i eko-Specialbutikerna Läs mer » torsdag 08 januari 2009
 
Arlas ekologiska standardmjölk tillbaka Läs mer » onsdag 07 januari 2009
 
Tyskland: avvaktande spannmålshandel Läs mer » måndag 05 januari 2009
 
Saltå Kvarn ökade 35 procent 2008 Läs mer » fredag 02 januari 2009