Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nytt ekologiskt vin i specialsortimentet

Den 3 november lanserar företaget ITM-Wine AB ett unikt ekologiskt vin på den svenska marknaden. Systembolaget har beställt 360 flaskor, som beräknas att snabbt ta slut, därför har nu ITM beställt ytterligare 600 flaskor som går att få tillgång till genom Systembolagets beställningssortiment.

Vinet kommer från en liten familjeproducent med endast 7 ha odlingar i den lilla byn Algaida, öster om Palma på Mallorca. Druvorna och framställningen har följt strikt ekologiska principer. Det är ett fylligt, torrt rött vin med en kraftig doft. Komplext, eldigt och pepprigt med inslag av rostade ekfat, torkade körsbär, plommon, lakrits, salvia och choklad, både i doft och smak, som enligt importören passar till höstens vilträtter.

För mer information: www.itmab.nu

2008-11-05