Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lagergren: -Sista ordet inte sagt om KRAV-märkningen

Scan har beslutat att upphöra med användandet av KRAV-märknigen. I stället kommer företagets ekologiska produkter märkas med ”Scan ekologiskt”. Produkterna kommer fortsatt att vara certifierade men varken EU- eller KRAV-märkningen kommer att synliggöras på förpackningarna. Scan står för drygt 80 procent av den slaktade volymen av KRAV-kött. Beslutet har väckt starka reaktioner, men Scan planerar att genomföra förändringen den förste november.

- Det är det beslut vi har tagit. Vi gör detta för att få en ekologisk tillväxt i producentledet, något vi inte lyckats med. Vi har fått många negativa reaktioner från KRAV-producenterna, man vill se sina produkter i handeln och det ligger en stolthet i detta. Från handeln har vi inte mött så starka reaktioner, men vi är affärsmässiga och det blir konsumenten som får avgöra i slutändan. Vi har full respekt för KRAV´s varumärke. Det kan hända att sista ordet inte är sagt i frågan ännu, säger Magnus Lagergren som är VD på Scan.

2008-11-05