Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Starka reaktioner på slopat KRAV-märke: Scan bemöter kritiken

Starka reaktioner på slopat KRAV-märke -Scan bemöter kritiken
Scan har beslutat att sluta använda sig av KRAV-märknigen. I stället kommer företagets ekologiska produkter märkas med ”Scan ekologiskt”. Produkterna kommer fortsatt att vara certifierade men varken EU- eller KRAV-märkningen kommer att synliggöras på förpackningarna. Reaktionerna har varit starka och frågorna många inför beslutet. Nu bemöter Scan´s informationschef Margareta Thorgren kritiken:

-Vi har svårt att förstå reaktionerna och att man är så rädd för den konkurrens som en ny märkning innebär. Eftersom det är brist på marknaden är det risk för import och vi gör nu vårt yttersta för att öka tillgången på svenskt ekologiskt kött. Vårt beslut kommer att gagna sortimentet och utbudet, säger hon.

Läs hela reportaget här

2008-10-08