Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Green n´ Lean satsar på färdigrätter

Green n´Lean kan närmast beskrivas som ett helekologiskt, vegetariskt sabbmats-slowfood koncept. Produkterna är helt baserade på svenska ekologiska råvaror. I år har försäljningen sjudubblats och prognoserna för 2009 visar på en ytterligare fördubbling. Just nu tillverkas cirka 20 ton per månad av Green ´n Lean´s produkter och omsättningen landar på ungefär 7 miljoner kronor under 2008. Flera nya produktlanseringar är på väg som komplement till de nuvarande fem produkterna.

-Vi är precis i startgroparna för en satsning på färdigrätter och vi lanserar tre nya rätter i september. Det är kålpudding, lasagne och en gourmet falafel. Vi ser en stor potential i våra produkter, som dessutom är tillverkat med minsta möjliga klimatpåverkan, säger Pierre Hanell som är hjärnan och ägaren bakom varumärket.

2008-10-21