Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Målet en fjärdedels ekoslakt hos Team Ugglarp

Team Ugglarp utanför Hörby i Skåne har påbörjat en långsiktig satsning på sin ekologiska produktion. I dagsläget är ca 10 procent av den totala nötslakten ekologisk. Målet är att så småningom komma upp i en andelsvolym på 25 procent inom en femårs period. Det betyder en slakt på ungefär 100 ekonöt per vecka. Just nu slaktas 20-40 djur i veckan.

-Det är vår interna ambition att en fjärdedel av volymen skall vara ekologisk. I så fall skulle den ekologiska produktionen ligga på en omsättning runt 60-70 miljoner kronor Vår egen satsning på ett ekologiskt sortiment, liksom Citygross expansion, där man dubblerar antalet butiker från 17 stycken till ungefär 35, borgar för fortsatt ökad efterfrågan på detaljer och färs, säger Tommy Olsson som är delägare i Team Ugglarp.

2008-10-16