Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Scan säljer eko till Tesco

Scan har inlett en affär med ekologiskt kött till den brittiska butikskedjan Tesco. Hur stora volymer det rör sig om är ännu inte klart eftersom förhandlingarna är i inledningsskedet. Sedan tidigare exporterar Scan köttbullar till butikskedjan Sainsburry och helfall till Eastbrook. Det sistnämnda företaget minskade nyligen sin volym på grund av avsättningssvårigheter på den brittiska marknaden. Men nu får Scan alltså ytterligare ett ben att stå på i exportaffären.

-Det finns en stor efterfrågan på ekologiskt i Storbritannien oavsett konjunkturen. För vår Scans del betyder det en ännu en avsättningskanal för det ekologiska köttet. Vi lägger ner stora resurser på att få fler producenter att ställa om till ekologisk produktion eftersom trycket på det ekologiska sortimentet är stort både i Sverige men också i Europa, säger Margareta Thorgren som är informationschef på Scan.

2008-10-13