Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stor efterfrågan på KRAV-märkt torsk hos Domstein

Sedan ett par veckor tillbaka finns Domstein´s KRAV-märkta torsk i handeln. Torsken kommer från godkända bestånd i Barents hav i Nordostatlanten. Krav-märkningen innebär bland annat, förutom enbart fiske från det godkända beståndet, att torsken endast får fiskas med lina för att minimera bifångsten och skadorna på miljön. Domstein har just nu sex KRAV-godkända båtar och en sjunde på väg.

-Intresset för den KRAV-märkta fisken har varit stor från handeln. Kedjornas inköpare har på kort tid blivit mycket medvetna och intresserade. Ett hållbart fiske är och kommer att vara en av de stora miljöfrågorna. Vi har utvecklat ett system där kunden kan ta reda på exakt fångstplats via vår hemsida, vilket är unikt, säger Ulrica Wahlund som är marknadschef hos Domstein.

Domsteins KRAV-godkända torsk finns att köpa hos Coop, Axfood och Bergendalsgruppen. På www.domstein.no kan man få ytterligare information om fångsten i sitt inhandlade torskblock.

2008-10-09