Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Team Ugglarp släpper egna ekoprodukter

Team Ugglarp utanför Hörby i Skåne har påbörjat en långsiktig satsning på sin ekologiska produktion. I dagsläget är ca 10 procent av den totala nötslakten ekologisk. Målet är att så småningom komma upp i en andelsvolym på 25 procent inom en femårs period. Team Ugglarp har just i dagarna släppt två ekologiska charkprodukter under sitt eget varumärke: Falukorv och köttbullar. Samtliga produkter är baserade på 100 procents nötkött och kommer att bära den Eu-ekologiska märkningen.

- Just nu pågår arbetet med att sälja in produkterna till butikerna. Falukorven beräknas vara tillgänglig i handeln någon gång i oktober och köttbullarna lagom till julruschen. Vi ser att det finns en efterfrågan på den här typen av produkter i handeln. Det är en klar fördel att förädla råvaran under eget tak, säger Tommy Olsson som är delägare i Team Ugglarp.

2008-10-07