Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nytt ekosortiment från Finax

I början av september lanserade Finax AB ett helt nytt ekologiskt sortiment. Det är tre varianter av müsli och inom några veckor skall produkterna finnas i alla detaljhandelskedjornas sortiment. Detta är Finax första satsning på ekologiskt inom müslisegmentet..

-Detta är en profilfråga för Finax. Nu känns det intressant för oss att gå in med ekoprodukter på marknaden. Vi följer trenderna i marknaden och våra marknadsundersökningar visar att en allt bredare grupp människor tycker att ekologiskt är intressant och att man har en mer avdramatiserad hållning till ekologiskt. Det råder en optimistisk tro som drivs av butikskedjorna, säger Mats Karlefeldt som är VD för Finax AB i Norden.

Müslin kommer i tre smaker: Choklad/aprikos, solros och nötter. Finax val av smaker har präglats av en vilja att åstadkomma unika produkter. Produkterna är KRAV-märkta.

2008-09-25