Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Finax slutar med 2 av 3 ekologiska bröd


Finax AB har nyligen lanserat ett sortiment med ekologisk müsli i Sverige. Företagets förhoppningar på de tre nya produkterna är stor. Sedan tidigare har man också en tillverkning av ekologiskt bröd. Det har däremot inte fungerat så bra och nu slutar Finax att tillverka två av tre bröd.

-Vi har haft mjölnarbröd, lantbröd och gårdsbröd. På konsumentsidan blir mjölnarbrödet kvar tills vidare och vi kommer att erbjuda mjölnarbröd och lantbröd till storkökskunderna. Det ekologiska brödet har sålt dåligt. Det är ungefär 25 procent dyrare och har kortare hållbarhet, så vi får mycket returer. På senaste tiden har vi ändå fått en del nya förfrågningar, så vi får se vart de leder, säger Mats Karlefeldt som är VD för Finax AB i Norden.

2008-10-01