Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt utan kompromisser på Ängavallen

Ängavallen omsatte 14 miljoner kronor under 2007 och i år har affärerna ökat med 40 procent hittills. Här finns restaurang, gårdsbutik, hotell och konferensverksamhet, snart också mejeri och bageri. Läget är mitt i den expansiva Öresundsregionen. Ängavallens verksamhet är lågeffektiv men bygger på kvalitet.

- Högre krav än KRAV, 100 procent ekologiskt från jord till bord, inga kompromisser -inga undantag. Efter dessa motton driver vi vår verksamhet på Ängavallen. Det har bland annat resulterat i ett stress- och ångestfritt slakteri och snart en mejeriverksamhet där kalven går kvar med kon. Våra produkter blir 2 till 2,5 gånger dyrare än konventionella produkter. Därför måste vi förpacka vårt koncept på ett modernt sätt, men gärna lite bättre och vackrare, säger Rolf-Axel Nordström som äger och driver Ängavallen tillsamman med sin familj.

2008-09-23