Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Mossgården vill ha fler odlare

Företaget Mossagården har i dag 5000 prenumeranter på sina lådor med ekologiskt innehåll. Varje vecka packas ca 3000 lådor och levereras till kunder i Malmö, Göteborg, Stockholm, Västervik, Halland och längs västkusten. Verksamheten kommer att omsätta ca 12,5 miljoner kronor under 2008 och de senaste åren har försäljningen ökat med ca 30 procent per år, och det här året blir inget undantag.

-. Min bedömning är att vi skulle kunna dubblera försäljningen om vi bara kunde garantera tillgången på råvaror. Vi klarar oss med nöd och näppe. Det behövs fler odlare. Den ekologiska odlingen är känslig, men nu har priserna stigit och marginalerna har blivit bättre. Vi är en bra avsättningskanal för odlarna. Det är stor brist på ekologisk frukt, till exempel saknas svenska päron helt, säger Ebba-Maria.

2008-09-18