Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Mossagården till final i Änglamarkspriset


Mossagården, utanför Veberöd i Skåne har nominerats och gått till final i Coops prestigefyllda tävling om Änglamarkspriset. Mossagården bedriver en verksamhet i huvudsak baserad på försäljning av prenumerationssystem på lådor med innehåll av ekologiska frukter och grönsaker. Varje vecka lämnar 3000 lådor Mossagården. Verksamheten omsätter ca 12,5 miljoner under 2008 och försäljningen ökar med ca 30 procent.

Änglamarkspriset delas ut till en person eller företag som gjort ”en betydelsefull miljöinsats inom matområdet som också gynnar en för vårt globala klimat bättre produktion.” för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi. I år är det sjunde gången som Coop utlyser sitt stora miljöpris, med ett stipendium på 100 000 kronor till förstapristagaren. vinnaren utses i månadsskiftet september/oktober, i samband med Coop-dagen.

Inom kort pubiceras ett reportage om Mossagården på Ekoweb.

2008-09-12